Monday, July 12, 2004

i wanna go back......!!!

last nite, i dreamt of my twin nieces..gosh..i miss them all. i miss eman, the talkative boy..i've been told by kakteh..both of them get a good grade.. kakak got no 1 while adik got no 3.. still cool..at least in the top 3 lists.. suddenly, i realise that..they will be like my family..10 years ago.. i was always in the top 3 list in the class.. Dazylah, Ayu and I.. where are they now.. how's all of them?? married? i miss my childhood..playing..laughing..arguing..hehehe..i am 23 years old now..but still 22..ahaks..i am older and become older.. Sue, Niza, Yana..have been married... and me??? hehehe..I'm still the President of Maple..

kak de..will get engage end of this month..dengan sape lagik..Cik Sepul laa.. aku tak call umah lagik..dah sebulan lebih.. since i move to this house..i never made a long distabce call yet..i've been to Leeds, Bradford..Manchester and Liverpool..last week..hehehe..Anna mesti jeless..Anna pun dah nak tunang..

Saturday, July 03, 2004

nak gi shopping..

ari ni sabtu..aku nak gi shopping beli straightener, jacket, beg, xtension, board tampal, stokin dll..hehehe sukernyer aku.. shopping memang best kalau ada duit.. shopping window2 ni x best, sebab sakit hati pasal tak dapat beli..jamu mata jekk..:Paku baru lepas makan megi perisa udang..rasa dia tak udang lansung..x best..rasa cam megi rebus tanpa perisa. ingat nak masak nasik tomato ngan ayam masak merah..tengokla kalau rajin kang. lepas zohor baru pergi shopping, pasal senang skit, takdek nak pikir terlepas time solat, pasal aku ni kalau shopping ..lamaaaa..tapi xleh challenge ngan member aku tu, lagi nyer...kalau boleh sume kedai dia nak masuk..aku ngikut jeklerr..besok nak gi Bradford tak sabauu.. tapi bajunyer takdek lagikk..bila nak keje?? nak buat project aper?? tak tauuuuuuuuuuu...tolonglahhhhhh....hari ni cam nak ujan, tapi mentari muncul balik..sure kang dia hilang ditelan langit mendung.. dah beberapa hari ujan, tak summer langsung.. macam winter..sejukkk jekk..kalau menonton tv tu berselimut laa aku, nasib ada beli throw, kalau tak biru jari jemari..aku tengah chatting ngan jebon ni, mana plak dia hilang..mesti dah pergi mana ntah...dia ni keje sampai malam ke? skang aku asyik chatting ngan jebon ni la..kalau tak ada la, member sorang lagik tu temankan.. pakguard ni mulut jahat skitt..cakap main lepass jek.. geram hati, aku balas la balik..padan muka dia. nak kenekan orang sangat , aku bagi la balik. puas hati aku! sorang lagi?? yang tu baik skit, ayat tak sakit hati sangat, suka gurau ngan buat lawak..pandai pujuk orang. slalu la aku buat2 majuk ngan dia..sbb nanti dia pujuk balik..mestii punyerr..kene pujuk mmg bestt..:)tapi tu citer lama, aku dah tak chat ngan dia. aku paling suka dengar suara dia, first time dengar suara dia rasa cam nak pengsan..tergoda I, nyahhh..hehehehe..takdeklaa..suara dia lembut jek..aku saja jek paksa dia nyanyi, sebenarnya aku x kisah kalau dia x nyanyi, aku nak dengar suara dia jek..tapi xper gak aku tak chat ngan dia dah..x yah rapat sangat..nnt jadik lain..hehehe

Friday, July 02, 2004

bosan aaahh..

bosan giler ari ni.. ape aku buat ek?? kemas umah..sidai kain..makan megi..tido..ida excited beli digi cam arini. pastu tengah mengodek camera dia kat bawah tu..amik gambo tak henti2..hehehehe..kesiannnn....:P.. takdek citer best..x dek orang online ..jadik bosan giler ..dahla takdek keje..nak kejee..... tolong laaahh.. bosan giler , dahla income tak masuk..bencilaa..asyik duit kuar jek..sudahnyer aku tido dari kul 3-5.. tu pun ngantuk2..nengok ujan kat luar, bergegas amngkat kain..tapi ujan kejap jek..cuma besar2..dah lembab balik baju aku.. si mojacko ni, sebok jek..aku malas ka layan dia.. dia ni member chat aku yang lama, tapi dia ni banyak cakap skit, tak henti2 tanya aku ..bosann gilerr.. tanya bende2 remeh temeh, malas nka layan...ko layan la diri ko sorang ekk..aku nak buat apa ni?? surf internet jek laa...

Thursday, July 01, 2004

malas nak layann dah!!

ok..aku dah malas nak pikir pasal member aku yang merajuk panjang tuu.. aku ingat biarla dia buat hal sendirik. buat macam aku tak pernah chat ngan dia and i never knew dia la kan. senang..takdek sakit2 kan otak aku. so, starting from this month, aku kenela..pretending yang aku dah hilang ingatan la..even sebenarnya i really miss to chat ngan dia.. aku nak gi tempat dia ahad ni..aku ingat nak kasik tau dia..tapi takyah laa..dia pun mesti tak layan jek..biarkan jeklaa..skali lagi pretending yang dia tak wujud kat sini..and aku tak pernah chat ngan dia pun..ok tak?? ok la..tapi ada satu problem aku ni..aku nyer mind ni..start aku chat kat irc dulu laa ni..asyik pikir bende ni..bosan aa..aku pun dah tak tahan dah nak mikir bende ni rasa cam bersalah jeek..risau laa..aku pun tak tau nak buat camner leh hilang kan proses pemikiran aku tenteang bende ni..aku makin teruk ni..risau bangat laa..camner eekk..??? tadi pagi pergi interview keje kat ugccinemas..actually bukan interview la..just hantar nama jek..kasik kat supervisor tu..tapi rasa nyer takdek rezeki nka keje kat situ memandangkan dia nak pakai sorang jek..alahaii...takperla takdek rezeki lagik..aku kene gak carik keje..duk lepak camni bosan..dah bulan 7 ni..satu bende pun x buat lagik ni..ya allah..apa nak jadi ntah..dahla projek nak buat aper pun aku tak pikir lagi..aku ingat nak tanya member aku sorang ni..pak guard gilerr..ni..tapi dia plak tak muncul2..bz laa tu..dah la pesan baju cricket..sukan x famous..man nak carik..banyak songehh mamat sekor ni..ntahh malassss nak pikir dahhh sume2..

Tuesday, June 29, 2004

what should i do..

camner ni?? aku try la add member aku ni balik dalam list..dia denied..nampak sangat dia benci aku..camner nak buat?? takut la plak..sian aku..camner nak buat? takper la.. nanti baik la kot ekk.. sian gak kat dia.. mesti dia bosan ngan aku :P ok..ari ni aku ingat nak pergi town..tapi hari plak napak cam nak hujan.. rasa cam malas la plak.. musim summer hujan.. cam tak syok laa.. ok..ari ni aku nak buat aper? duk depan pc.. huhuhu..bosan giler...takdek keje ni.. mintak2 aku dapat la keje cleaner kat ugccinemas tu..ngan mclellan tu. Ya allah..murahkan lah rezeki aku..so, what should i do is clean up my room..make sure it neat and tidy.. tapi barang takdek..mood nka mengemas tu jadik tak best la... semalam aku telah berjaya buat satu perkara..'tak mengingatkan kepada benda yang x berfaedah'..ok..oo jebon pesan baju la plak..mana aku nak carik?? kat town..kalau nak baju bola tu bleh la tolong ni nka baju cricket..mana nak cekau..lantak la jebon tuuu......

Monday, June 28, 2004

the internet is connected..!!!!

for the first time in my new house, i am surfing to the internet...bestt gilerr..tapi yang tak best..x dek member2 aku seorang pun yang online skang ni..kalaulaa aku tak gaduh ngan member aku tuu..mesti aku tengah borak ngan dia skang ni dengan hepii nyer..apa dia tengah buat skang ekk..?? keje kot..ntah..bosan la hidup takdek teman nak borak ni..rasa cam ada internet pun tak guna gak.. naperlaa dia kecikk ati benorr..!! takperlaa...ok..memandang kan aku dah lama tak tulis..ari ni aku buat apa ekk..?? oo..cam besa re-wakeup kul 8.30am (re-sleep lepas smyg subuh kul 4.00am). pastu duk umah, tunguu NTL datang install broadband..kul 5.00 baru bleh connect internet..aku gi nengok result aku..kuar ari ni..alhamdulillah aku lulus..dia tulis kat notisboard..successful candidate..so, aku termasuklaa..walaupun nama aku second last..pasal surname huruf Z..(bukan pasal aku paling corot ekk) dahtu..aku kenela puasa nazar 3 hari dalam musim summer ni pasal aku dah nazar..so,kenela bayar . syukur sesangat..aku mintak2 dapat la keje cleaner kat UGC cinemas tu ngan mclelan tu atleast ada income amsuk ..kaalu tidak asyik output jek.. tak larat la den..

Friday, June 18, 2004

bilanyerrr niii???

malasnyerrr...nak kene gi lab tiap hari..bila nak instal NTL ni?? ni mesti si Mumtaz blum hantar borang la ni.. dah 3 minggu apply blom dapat apa2 pun lagik camner ni?? dah bosan nak tunggu, asyik2 bukak pc dengar mp3. pastu tutp pastu dah..jadik hiasan jekla pc tu ...la haiii.. kot kalau tidak memalam buta aku duk ngadap pc main game ke, chatting ker..bukak la laman web yang best2. ada gak faedahnyer.. ini tak nak menulis kat blog ni pun kene tunggu 2/3 hari... smalam pergi james Cook University Hospital, ada medical checkup untuk pekerjalaa kenkonon.. dapat la Hepititis B vaksin free.. tapi time kene amik darah smalam aku dah faint..rasa cam tak larat sangat. doktor tu pun cepat2 amikkan air untuk aku tanya aku breakfast tak.. aku pun cakap la blum.. even aku dah makan sebijik donat mark n spencer tu.. kira blom lagik la tuuu..ekk. pastu dia tanya tak pernah kene amik darah ke sebelum ni..aku cakap pernah, once in a life time..:). pastu dia tolong aku baring atas bed tu.. adala dalam 5 minit.. aku nak bangun pastu dia tak kasik, dia ajar aku bangun pelan2..dia check aku nyer BCG, tapi x sure mana satu..so kene la scretchkan aku nyer lengan yang gebu ni..cheewah..sakit la gak..cam kene gigit semut...pas balik dari hospital, merayap ngan Ida gi town..aku pun mula la bershopping sakan..beli baju 3 helai kat Peacock ..abis 17 pounds. Tak patut betul laa..geram pun ada..dah takdek duit..dahla tak keje..camner ni??? mana nak carik duit lagik...tolonggggg...